Andrew Demirjian: Reflect, Resonate, Reshape, Repeat

Titanik-galleria 16.6.-21.6.2012Image

Yhdysvaltalainen taiteilija Andrew Demirjian päättää residenssinsä Titanikissa kolmipäiväisellä näyttelyllä. Titanikissa nähdään Demirjianin pitkäaikaisen projektin ”Reflect, Resonate, Reshape, Repeat” (suom. peilaa, värähtelee, muokkaa, toista) uusin versio.

Keskiviikkona 20.6. klo 18 Andrew kertoo yleisölle töistään, jotka ovat usein interaktiivisia ja julkiseen tilaan sijoitettuja. Hän on aiemmin tehnyt mm. levysoittimen, jolla voi ”skrätsätä” audiovisuaalisesti musiikkiyhtiöiden pörssikurssien heittelehtimistä.

Titanikissa nähtävä teos pohjautuu Andrewn eri saleissa pitämiinsä luentoihin, jotka muodostavat loputtoman peilimäisen luupin: näemme videon luennoitsijasta puhujanpöntössä kertomassa videosta, jossa luennoitsija puhujanpöntössä kertoo videosta ja niin edelleen.

Teoksen avulla yleisö voi ”upottaa” itsensä Andrew’n aiempiin luentoihin, sillä galleriassa oleva kamera miksaa live-kuvan Titanikista osaksi aiempia luentoja.

New Yorkissa asuva Andrew Demirjian työskentelee mediataiteen kentällä. Hänen teoksiaan on nähty useisissa meditaidekeskuksissa ja gallerioissa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Demirjian toimii mediataiteen professorina Monmouthin yliopistossa New Jerseyssä.

Vuonna 2006 perustettu Titanikin taiteilijaresidenssi tuo Suomeen kansainvälisiä taiteilijoita, jotka työskentelevät media- ja äänitaiteen, videteosten sekä yhteisöllisten projektien parissa. Vuoden 2013 teemana on äänitaide.

Näyttely on auki ti-to klo 12-18, keskiviikkona taiteilijapuheenvuoro kestää n. klo 20 asti. Tarjolla tuolloin pientä purtavaa & juotavaa.

Lisätietoja: Valtteri Virtanen, 045-8998772, assistant@titanik.fi
www.titanik.fi
http://www.andrewdemirjian.com/

Advertisements